Posted by : Unknown Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012


Οι γυναίκες με καμπύλες φαίνεται πως αποτελούν το αντικείμενο του πόθου για τους περισσότερους άνδρες! 

Βρετανοί επιστήμονες από το Λονδίνο και το Newcastle προσπάθησαν να αποσαφηνίσουν πώς το στρες επηρεάζει την κρίση των ανδρών για το γυναικείο σώμα.



Για τους σκοπούς της μελέτης, 81 ετεροφυλόφιλοι άνδρες,Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE, όταν οι άνδρες βρίσκονται υπό συνθήκες στρες 18- 42 ετών, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα τέθηκε υπό συνθήκες στρες (λύση μαθητικών ασκήσεων με περιορισμό χρόνο), ενώ η δεύτερη ομάδα κάθισε σε ένα ήσυχο δωμάτιο υποδοχής. Στη συνέχεια, τους έδειξαν 10 φωτογραφίες γυναικών με διαφορετικούς σωματότυπους -από πολύ αδύνατες μέχρι παχύσαρκες- και κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα σώματα που έβλεπαν σε μια κλίμακα 1-9. 



Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πιο παχύσαρκη γυναίκα θεωρήθηκε ως η πιο ελκυστική στους άνδρες που είχαν υψηλότερο δείκτη στρες. 



Τα ευρήματα συμβαδίζουν με τις εξελικτικές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι, όταν οι πόροι είναι περιορισμένοι ή απρόβλεπτοι, το λεπτό σώμα μιας γυναίκας μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι αρκετά υγιές και δεν είναι σε θέση να αναπαράγει. Επιπλέον, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι βιολογικοί μηχανισμοί, όπως τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα ορμονών, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους. 


Πηγή ; zougla.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Σχετικές ειδήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

Συνολικές προβολές σελίδας


 
Από το Blogger.

Αναγνώστες

Flag Counter

- Copyright © Coutsobolistas -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -