Posted by : Unknown Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012



Άλλοι λένε πως η ζήλια δηλητηριάζει τον έρωτα ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι αποτελεί το αλατοπίπερο μιας σχέσης!!Συνεπώς η ζήλια  ο έρωτας και η αγάπη για πολλούς πάνε μαζί, ωστόσο δεν είναι συνυφασμένες έννοιες. Η ζήλια σε μεγάλο βαθμό αποτελεί μια νοσηρή κατάσταση, που καλό είναι να εντοπιστεί γρήγορα και να πάψουν οι ακραίες μορφές συμπεριφοράς που δεν οδηγούν πουθενά, άλλα αντίθετα είναι καταστροφικές.


Αιτίες ζήλιας:
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση
  • Το οικογενειακό περιβάλλον που έχει καλλιεργήσει μια επιφυλακτική στάση για τους γύρω
  • Τραυματικά βιώματα, κυρίως απόρριψης και προδοσίας
  • Οικογενειακά βιώματα της παιδικής ηλικίας όπου το άτομο έχει βιώσει κάποιον αποχωρισμό

Αντιμετώπιση!

Με το να κατανοήσουμε τους λόγους που οδηγούμαστε σε αυτήν την συμπεριφορά. Καθώς επίσης να έχουμε και μια ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό μας, εκφράζοντας τους φόβους και τις ανησυχίες. Αν ωστόσο η ζήλια σας δεν μετριάζεται καλό είναι να ζητηθεί βοήθεια από εξειδικευμένο άτομο.
Καλό θα ήταν να γίνει μία συζήτηση ανάμεσα στο ζευγάρι, ένας διάλογος απόλυτα ειλικρινής και ο καθένας να εκφράσει το λόγο που ζηλεύει. Να κάνουν και οι δύο μία αυτοκριτική και να τονίσουν όσα τους ενώνουν και όσα τους φοβίζουν. Μία ακόμη πρόταση είναι να βγάλει αυτός που ζηλεύει κάθε αρνητική σκέψη από μέσα του και απλά να ρωτάει το σύντροφό του για όλα όσα ανησυχεί ή ζηλεύει. Αν δεν μπορέσει ένα ζευγάρι να μετριάσει τη ζήλια καλό θα ήταν να μιλήσει με έναν ψυχολόγο ώστε να βελτιωθεί η σχέση τους.

 Πηγή : myworld.gr

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Σχετικές ειδήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

Συνολικές προβολές σελίδας


 
Από το Blogger.

Αναγνώστες

Flag Counter

- Copyright © Coutsobolistas -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -